1.jpg

DANIA GŁÓWNE

Main Courses/Hauptgänge/Bторыеблюдa

 

 

1.  Schabowy z kością po staropolsku podany z kapustą zasmażaną i ziemniakami z wody - 28 zł

 

Old Polish chop served with cabbage and boiled potatoes

Schweinekotelett mit Knochen auf altpolnische Art serviert mit gebratenem Kohl

 

 

 

2.  De Volaille z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw - 28 zł

 

De Volaille with chips and fresh vegetables salad

De Volaille mit Pommes Frites und frischem Gemüse

 

 

 

3.  Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym, podana z ziemniaczkami puree i blanszowanymi warzywami - 36 zł

 

Pork loin in mushroom sauce served with mashed potatoes and blached vegetables

Schweinefilet mit Pilzsoße serviert mit Kartoffelnpuree und blachiert Gemüse

 

 

 

4.  Golonka (600g) zapiekanka podana w kapuście zasmażanej z ziemniakami opiekanym - 40 zł

 

Roasted knuckle of pork served in brown cabbage with roasted potatoes

Eisbein gebraten serviert mit Kohl und mit Bratkartoffeln

 

 

 

5.  Grillowana pierś z kurczaka zapiekana z pomidorami, serem mozzarella podana z ryżem i blanszowanymi warzywami - 28 zł

 

Grilled chicken breast baked with tomatoes, mozzarella chees served with rice and blanched vegetables

Gegrillte Hähnchenbrust mit Tomaten, Mozzarella Käse serviert mit Reis und blanchiertem Gemüse

 

 

 

6.  Gulasz wołowy po myśliwsku podany na plackach Gulasz wołowy po myśliwsku podany na plackach - 33 zł

 

Beef gulash served with fried potato pancakes, sour cream and pickled cucumber

Rindfleischgulasch serviert mit gebratene Kartoffelpuffer, saure Sahne und eingelegter Gurke

 

 

 

7.  Udka z kaczki w sosie żurawinowym podane z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą - 43 zł

 

Duck legs in cranberry sauce served with dumplings and red cabbage

mit Cranberry-Sauce serviert mit schlesischen Klösen und Ratkhol

 

 

 

8.  Bitki wołowe w ciemnym sosie podane z kluskami śląskimi i zasmażanymi buraczkami - 35 zł

 

Beef cuts in dark sauce served with dumplings and fried beetroots

Rindfleischstücke in dunkler Soße mit Knödeln und warme Rote Bete

 

2.jpg